Leírás

A Mátrafüred csendes, zöld környezetében, a kisvasútállomástól 500 méterre, az autóbusz megállótól 350 méterre fekvő Mátrafüred Apartmanház.
Családi üdülésre kiválóan alkalmas apartmanházunkban 1 és 2 szobás apartmanokat kínálunk. Valamennyi apartman felszerelt konyhával, ebédlőrésszel, zuhanyozóval, terasszal, kábel TV-vel és Wifi-vel rendelkezik. A Wi-Fi ingyenes.
Apartmanjaink gyermekes családoknak,idősebb házaspároknak, természetbarátoknak,baráti társaságoknak, kutyás gazdiknak egyaránt biztosítja a kikapcsolódást, feltöltődést.

A vendégek grillezhetnek a nagy kertben vagy szórakozhatnak dartsozás és asztaliteniszezés közben. A helyszínen privát parkolási lehetőség áll rendelkezésre.
A Mátrafüred Apartmanház ideális kiindulópont gyalogos túrákhoz a Mátrában, amelynek legmagasabb csúcsa, a Kékes, 12 km-re található.
Szép Kártya elfogadóhely.

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
2 ágyas szoba (2 fő részére)nincs ellátás7 800 Ft3 900 Ft
3 ágyas szoba (4 fő részére)nincs ellátás15 600 Ft3 900 Ft

Szolgáltatások

Wellness szolgáltatások

Szabadtéri medence

Kikapcsolódás

Asztalitenisz, Gyermekjátszótér, Kerékpárkölcsönzés a szálláshely közelében

Helyszín jellemzői

Bográcsozási lehetőség, Grillezési lehetőség, Internet, Kerthelyiség, Kisállat bevihető, Saját parkoló, WiFi

Gyerekbarát szolgáltatások

Fürdetőkád

Látnivalók

Orczy-kastély - Mátra Múzeum

3200 Gyöngyös, Kossuth Lajos u. 40.
(37) 505-530
matramuzeum@ace.hu
http://www.matramuzeum.hu
A klasszicista stílusban épült egykori Orczy-kastélyban működő Mátra Múzeumban - mely 2007-től felújítva várja látogatóit - vadászattörténeti, helytörténeti, ásvány- és őslénytani állandó kiállítások láthatók. A gyűjtemény különlegessége Magyarország egyetlen teljes épségben előkerült és itt bemutatott mamutcsontváza. 2009-ben az új pavilon megnyitásával egy 3 szintes természettudományi kiállítás jött létre, mely leginkább a Mátra és Mátra - környéki növény- és állatvilágot mutatja be., emellett élő trópusi állatokat és növényeket bemutató pálmaház és modern oktató labor is található az épületben.
További szolgáltatások:múzeumpedagógiai órák, konferenciatechnika, rendezvényszervezés.

Mátra Művelődési Központ

3200 Gyöngyös, Barátok tere 3. Pf. 152.
(37) 312-282

Szent Korona Ház - Egyházi Kincstár

3200 Gyöngyös, Szent Bertalan u. 3.
(37) 311-143

Vachott Sándor Városi Könyvtár, Huszár Lajos Éremtár és Herman Lipót hagyaték (a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ egysége)

3200 Gyöngyös, Fő tér 10.

Patai templom

3035 Gyöngyöspata,
A Kis Boldogasszony Plébániatemplomot, első formájában a XII. században emelte Pata vezér nemzetsége. A leírások alapján a most látható formáját a templom a XV. század végén nyerte el, amikor a régi kápolnák felhasználásával, bordás boltozattal fedett, háromhajós ál-csarnoktemplommá formálták. E régebbi periódus fennmaradt emléke a szentély északi falába beépített román stílusú kettős ív. Érdekes végigemelni a szemünket a változó építési korstílusokon, mivel a román alapokon nyugvó épületet nagyrészt késő gótikus boltozat fedi le. A templomban megtekinthető a Jessze oltár.

Templom (újjáépített, barokk jellegű)

3275 Detk,

Római katolikus templom

5123 Jászárokszállás,
A város legfontosabb építészeti, történeti látnivalója a kívül-belül csodálatosan felújított barokk műemlék templom. A mai templom elődjét 1630-ban építették. Mai templomát 1761 és 1767 között építették a korábbi, szűknek bizonyult helyén. A költségek okán a templomtestet a korábbi épület tornyához csatlakoztatták. 1779-ben Nyitrai Gáspár plébános Esterházy Károly püspökhöz írt levelében kifejti, hogy szeretné lebontani az öreg tornyot, mert félő, hogy rádől az új templomhajóra. Kettős torony építésére szeretné megnyerni a püspököt, olyanéra, amelyet Esterházy a birtokán, Pápán építtetett. A püspök nem támogatta a tervet, leginkább azért, mert nem látta biztosítva az építési költségek fedezetét. Így 1787-ben egy torony került a homlokzatra copf stílusú kapuzattal. Maga az épület barokk stílusú, egyhajós, öt boltszakaszos. A külső majdnem teljesen dísztelen, csak az oromzat barokk kőszobor alakjai és az említetten kívül a két oldalsó kapuzata érdemel említést. A kapuk feletti kronosztichonos felirat az építési időt örökíti meg. Az északnyugati (bal oldali) bejárat felirata: Largo bonorum fonti deo uni ac trino Árokszállásiensis statuere; vagyis "Minden javak bőségek forrásának, a háromságos egy Istennek építették az Árokszállásiak. "A délkeleti (jobb oldali) kapuzat felirata: Honori sanctae triadis senatus com populo; vagyis "A Szentháromság tiszteletére az elöljáróság és a nép". Az egyszerű külső mellett gazdag enteriőrt találunk. A csehsüvegboltozatos mezőket hevederívek és vaskos, három részes párkánnyal koronázott falpillérek választják el egymástól. Megemlítendő, hogy a boltozati harántívek ilyen nagy tereknél ritka módon nem félkör-, hanem kosárívesek, amely szerkezeti merészséget is mutat. A belső egységes barokk összhatású. Azzá teszik a fő- és mellékoltárai, a padok, a szószék, a két gyóntatószék. A fő és a két mellékoltár Kr;cker János Lukács (1717-1779) munkája. A főoltár a Szentháromságot ábrázolja.

Parád Kristály Manufaktura

3242 Parádsasvár, Rákóczi u. 46.
(36) 364-226, (36) 364-353

Kézművesház

3242 Parádsasvár, Rákóczi út 51-53.
(30) 903-8991, (36) 544-079
Üvegmúzeumban az üvegcsiszolás megtekinhető idegenvezetéssel.

Asztalos Joachim (Johák) fafaragó művész kiállítása

3240 Parád, (Parádóhuta) Kékesi u. 2.
(36) 544-070

Parád központjában (a Parádóhutára vezető út, és a 24-es főút kereszteződésénél) található Asztalos Johák fafaragó mester kiállítása. A múltat, és a palóc hagyományokat, valamint történelmi eseményeket idéző faragások, szobrok, kisplasztikák és domborművek megtekintése közben, érdekes és tartalmas élménybeszámolót hallgathatnak meg.

Belépődíj: önkéntes
Ha a kiállítás zárva van akkor a kulcs a Hársfa u. 9-ben található.


Kisnánai Várrom és Népi Műemlék

3264 Kisnána, Béke u. 1.
(30) 589-2264
var.kisnanai@gmail.com
http://www.kisnanavar.hu
Kisnána várának tulajdonosai az Aba nemzetséghez tartozó Kompoltiak voltak. Egy, a XIII. század második felében épült udvarház köré a következő évszázadban palánk került, majd a XV. században a lakóépületet kibővítették, kaputornyot emeltek, kőfalat húztak köréje, melyet felvonóhíddal ellátott árok szegélyezett, s így már új, védelmi feladatokat szolgáló várnak számíthatott.

Apartman - Egészségház

3232 Gyöngyös Pálosvörösmarti u. 32.

3 900 Ft-tól

Információk

+36 70 949-9193, +36 37 630-073
4 szoba
17 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: egész évben
Bejelentkezés: 10 - 22 óra között
Kijelentkezés: 8 - 9 óra között
Távolság a buszmegállótól: 350 m
Távolság a vasútállomástól: 550 m
Távolság a városközponttól: 600 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: igen
Idegenforgalmi adó: 3900 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: igen

Fizetőeszközök:
 • OTP Széchenyi Pihenőkártya
 • MKB Széchenyi Pihenőkártya
 • K&H Széchenyi Pihenőkártya
 • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
 • HUF (Forint)
 • EUR (Euro)
 • USD (Amerikai dollár)

Kedvezmények

 • Gyermekkori kedvezmény: 12 év alatt 50 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 2 év alatt 100 %
 • Időskori kedvezmény: 65 év felett 10 %
 • Csoportos kedvezmény: 12 fő felett 10 %