Leírás

Apartmanházunk mindössze10 perces sétára fekszik a hévízi tótól, és a városközponttól.
Színvonalas, tágas, igényesen berendezett, harmóniát sugárzó, külön bejáratú apartmanokkal várjuk kedves vendégeinket. Az apartmanok konyha-étkező-nappali funkciójú helyiségből, parkettás hálószobából, kádas fürdőszobából, külön WC, valamint előszobából állnak. Ezen felül létezik stúdió apartmanunk, és két hálószobás apartmanunk is. Részben saját terasszal rendelkeznek.
Apartmanjaink alkalmasak pár napos utazások, egy-kéthetes üdülések, de akár pár hónapos, hosszabb tartózkodásra is. Családoknak, pároknak, baráti társaságoknak egyaránt ajánlott.
Felszerelésük: műholdas tv, dvd-lejátszó, hűtőszekrény, elektromos főzőlapok, mikró, kenyérpirító, kávéfőző, vízforraló, hajszárító, edények.
A teljes kikapcsolódást és nyugalmat szolgálja az épületet körülvevő zöldellő kert, a virágos napozóterasz gyönyörű panorámával, az aroma- és fényterápiás finn szauna relaxációs zenével, a tornaterem, jacuzzi, nyugágyak, teázó sarok.
A társalgóban ingyenes wifi áll a vendégek rendelkezésére.
A gépkocsik számára ingyenes parkoló biztosított a zárt udvaron.
Éttermek, bolt, gyógyszertár, gyógyfürdő 100 m-en belül.

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
1 ágyas szoba (2 fő részére)nincs ellátás14 000 Ft7 000 Ft
1 ágyas szoba (2 fő részére)nincs ellátás16 000 Ft8 000 Ft
2 ágyas szoba (4 fő részére)nincs ellátás36 000 Ft9 000 Ft

Szolgáltatások

Wellness szolgáltatások

Finn szauna, Infraszauna, Jacuzzi, Masszázs

Kikapcsolódás

Asztalitenisz, Horgászási lehetőség a szálláshely közelében, Kerékpárkölcsönzés a szálláshelyen, Lovaglás a szálláshely közelében

Helyszín jellemzői

Bográcsozási lehetőség, Családi szoba, Grillezési lehetőség, Hotel/reptér transzfer, Kisállat bevihető, Saját parkoló, WiFi

Gyerekbarát szolgáltatások

Hálós kiságy, Lázmérő, Rácsos kiságy

Látnivalók

Barakonyi István Fazekas Népművész

8380 Hévíz, Dr. Babócsay u. 98.
(83) 341-998
info@barakonyi-keramia.hu
http://www.barakonyi-keramia.hu
Népművészet ifjú mestere. Magyar tájegységek helyben készült kerámiái megvásárolhatók. Eredeti régi kerámiákból egy kiállítás is megtekinthető.

Margit Kilátó

8372 Cserszegtomaj,
(83) 312-402

Termálfürdő

8372 Cserszegtomaj,

Helikon Kastélymúzeum - Festetics-kastély

8360 Keszthely, Kastély u. 1.
(83) 314-194
info@helikonkastely.hu
http://www.helikonkastely.hu
A több mint negyedévezredes Festetics-kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte. Az akkor 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet és ezzel Magyarország három legnagyobb, barokk kastélyainak egyike lett.

A Festetics-kastély ma múzeum és konferencia központ. A kastély parkjába a díszes főkapun juthatunk be. Az előkertet vadgesztenyefák, törökmogyoró, orgonák, feketefenyők és más fák, bokrok mellett két klasszikus szépségű japánakác, és Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti. A kastély szobrokkal díszített nyugati homlokzatával szemben két szökőkutat is magába foglaló francia kertben gyönyörködhetünk, amely mögött tíz hektáros angolpark húzódik. A sétányok a park ősöreg fák között kanyarognak, köztük 400 éves is akad.

A XVIII. - XIX. századi főúri életformát bemutató állandó kiállítás 18 termet foglal magába, látható többek között Festetics Kristóf egész alakos fába faragott reliefje, valamint fiának, az ugyancsak jogász Pálnak a több mint 2000 márvány darabkából összerakott Itáliában készített mozaikképe is. A számtalan romantikus festmény, barokk bútor és különleges tárgy - kínai, japán és meisseni vázák - mellett itt található Magyarország legnagyobb, és egyetlen épen maradt magánkönyvtára. A több mint 90 ezer, főleg 18. és 19. századi kötetes könyvtár neoklasszicista stílusú bútorzata 200 éves; Rómában készített márvány szobrok díszítik, köztük Diananak, a vadászat mitológiai istennőjének gyönyörű szobra. De látható itt 1808-ban készült földgömb, 200 éves hársfából készült csillár, sőt az 1797-ben épített 33 m hosszú Phönix nevű gálya eredeti tervrajza is.

A kuwaiti Rajab Tareq múzeum anyaga a Marokkótól Indiáig elterülő iszlám világ művészetét mutatja be. Ezüst és arany ékszerek, aprólékos művészettel kivarrt ruhák, drágakövekkel díszített övek, nyakláncok, fejdíszek is láthatók itt, az ezüstözött hüvelyű díszes tőrök, vázák, kancsók és főleg a régi, kézzel írott, díszített könyvek valamint a csodás épületekről készített fényképek mellett. De láthatók itt a Korán, régi perzsa kézírásos példányai, képekkel díszített meséskönyv, török mintás kézimunkák, amulettek, talizmánok, egyiptomi rézkovács tálak és áttört edények is.

Balatoni Múzeum

8360 Keszthely, Múzeum u. 2.
info@balatonimuzeum.hu
http://www.balatonimuzeum.hu
Állandó kiállítások:
Az "Aranyhíd - Fejezetek a Balaton történetéből" című állandó kiállítás tizenegy termen keresztül kíséri végig a tó és környékének történetét. A kiállítás bemutatja a Balaton születését, kapcsolatát az emberrel, a tó körüli állat- és növényvilágot, a Balaton körül fellelhető erődítményeket, a balatoni halászat, fürdőkultúra, idegenforgalom, sport és hajózás történetét.
A kiállításhoz kapcsolódik a tó élővilágát bemutató "Balatoni halak akváriuma". Az akvárium a balatoni halfajták bemutatása mellett egy talajszelvény segítségével bepillantást enged a föld alatti világba is, ahol őskori cserepeket, elhalt élőlények vázát valamint a környezetét pusztító ember hulladékát fedezheti fel a figyelmes szemlélődő.
A római kori kőtárban I-III. századi síremlékek, oltárkövek , útjelző mérföldkövek és vörös homokkő oszlopfők láthatók.
A középkori kőtárban a récéskúti bazilika maradványain és díszes, XI. századi márványtöredékek mellett, különlegességet jelentenek a nyíláskeretelések, boltozati zárókövek, a domborműves, feliratos darabok.
A Halápy János emlékszoba a festő művészetét mutatja be, 23 képen keresztül.

Deák-kúria

8784 Kehidakustány, Kúria u. 8.
(83) 334-007
A dombon már a középkorban is nemesi udvarház állt, melyet a török időkben erődítménnyé alakítottak, s amely aztán 1588-ban elpusztult. Helyén Hertelendy Gábor, a földesúr az 1740-es években "residentionalis házot" emeltetett magának. A kúria Hertelendy Anna és Deák Gábor házassága révén került a Deák család tulajdonába. A földszintes, L alakú épület udvari folyosója eredetileg nyitott tornácú volt, amelyet az 1790-es évek körül befalaztak és ablakokkal láttak el. Ekkor alakíttatta ki Hertelendy Anna a keleti szárny déli szobájából nyíló házikápolnát, ahol - a legenda szerint - botrányoktól sem mentes, nagyvilági élete végén gyakran órákon át imádkozott. A széles, zárt folyosó lakószobák előtti részén Deák Ferenc faragóműhelyt rendezett be magának, gyakran időzött itt, számtalan apróbb-nagyobb faragványt készített saját örömére, barátai, ismerősei megajándékozására. Deák Antal és Ferenc idejében a ház átépítésére nem került sor, csak a 19. század végének akkori tulajdonosai, a Baronyi testvérek végeztek rajta kisebb átalakítást. Az 1920-as években az északi szárny nyugati végéhez épített toldással nyerte el az épület mai külső képét. 2003-ban, Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából a kúriát kívül-belül felújították. Keleti szárnyában, mely a földesúr lakrésze volt, A haza bölcse, Zala büszkesége címmel Deák Ferenc alakját, életútját, máig érvényes gondolatait bemutató állandó kiállítás nyílt.

Pásztorház

8315 Gyenesdiás, Kossuth u.
(83) 312-737

Kotsy-vízimalom

8353 Zalaszántó, Ádám u. 2.
(83) 572-010, (87) 555-291
bfnp@bfnp.kvvm.hu
http://www.bfnpi.hu
A műemlék jellegű épület helyén már a török időkben is vízimalom állt, amelyet a Zerna-patak vize hajtott.
A malom a 20. században került Kotsy Nándor tulajdonába, korábban Major János-féle vízimalomnak nevezték. 2004 óta a gyönyörűen felújított épületben működő malomipari gépekkel, a molnárok munkáját, életét bemutató tárgyakkal, dokumentumokkal ismerkedhet az érdeklődő. A bemutatóhelyen játszótér, piknikező hely, kiadványbolt várja a látogatókat. A vízimalomtól elindulva érdemes felkeresni a falu és a környék további nevezetességeit (sztupa, Tátika vára, Rezi vár, Bazalt utca, vindornyaszőlősi Vidra tanösvény).

Árpád-kori kerektemplom

8785 Kallósd,
(30) 213-2143, (83) 335-701, (83) 335-716
http://www.kallosd.hu

Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár

8313 Balatongyörök, Kossuth u. 29.
(30) 373-7109
bgyorok@t-online.hu

Kis-Balaton Ház

8392 Zalavár, Vársziget
(83) 710-002

Csillagvár Múzeum

8710 Balatonszentgyörgy, Irtási-dűlő
(85) 377-532

Feng Shui Wellness Apartmanház

8380 Hévíz Vörösmarty u. 22.

7 000 Ft-tól

Információk

+36 70 227 2330
8 szoba
24 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: egész évben
Bejelentkezés: 14 - 21 óra között
Kijelentkezés: 0 - 0 óra között
Távolság a buszmegállótól: 700 m
Távolság a vasútállomástól: 6000 m
Távolság a városközponttól: 500 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: nem
Idegenforgalmi adó: 450 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: igen

Fizetőeszközök:
  • OTP Széchenyi Pihenőkártya
  • MKB Széchenyi Pihenőkártya
  • K&H Széchenyi Pihenőkártya
  • Átutalás
  • Hitelkártya
  • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
  • HUF (Forint)
  • EUR (Euro)

Kedvezmények

  • Gyermekkori kedvezmény: 14 év alatt 50 %


További ajánlat a városból