Leírás

Frekventált helyen, a város szívében található a Fiume Hotel, városközponti jellege miatt a legkedveltebb szálláshely a Békéscsabára és környékére látogatók körében.A hotel szobáinak nagy része a közelmúltban felújított, impozáns Szent István térre néz. A szállodától kényelmes sétatávolságra találhatóak különböző vásárlási lehetőségek, valamint a város nevezetességei.

Szállodánk 39 szobás, melyből 5 db 3 ágyas, 14 db 1 ágyas (8 db economy egyágyas, 6 db standard egyágyas) és 20 db 2 ágyas.
A szállodai szobák felszereltsége: minibár, TV, telefon, légkondicionáló, a szobák egy részében szobaszéf. A szobák mindegyike saját zuhanyzós fürdőszobával rendelkezik. A szálloda teljes területén WIFI hálózat áll a vendégeink részére


Szolgáltatásaink közé tartozik:
-ingyenes szauna,
-zárt parkolási lehetőség,
-menüétkeztetés hétköznaponként,
-ill. A’la Carte étkezés a hét minden napján.

A reprezentatív étteremben, sörözőben a hazai és nemzetközi konyha ínyencségeivel, különleges étel- és italválaszték várja a vendégeket. A nyári hónapokban a főtéren található hangulatos terasszal bővül az étterem szolgáltatása.

Szállodánk alkalmas különféle rendezvények lebonyolítására is. Négy, különböző méretű különtermünk a kisebb családi, baráti összejövetelektől a konferenciákig sokféle rendezvénynek ideális helyszíne. Földszinti dísztermünk maximális befogadóképessége 150 fő. A rendezvényekhez természetesen teljes körű catering szolgáltatást is tudunk nyújtani.

A szobákat az érkezés napján délután 2-től lehet elfoglalni és a távozás napján délelőtt 10 óráig kell elhagyni.

Parkolási információ: A hotel épülete a város közelmúltban felújított főterén, a forgalom elől elzárt téren található. A szállodába érkező vendégek, a teret lezáró sorompónál elhelyezett csengő megnyomásával jelezhetik behajtási szándékukat. A téren történő várakozás ideje maximum 30 perc, ez idő alatt vendégeink bepakolhatnak, bejelentkezhetnek. Elsődlegesen a hotel bejáratától 20-30 méterre található köztéri parkolót javasoljuk, amely a Fiume Hotel vendégeinek fenn tartott részen, a szálloda által kiállított parkoló kártyával vendégeink részére díjtalan.

Szállodánk történelméről, egyéb fontos kérdésekről weboldalunkon olvashat: www.hotelfiume.hu


Megközelítés:
5600 Békéscsaba Szent István tér 2.
A szálloda GPS koordinátái: N46.680232 E21.098197

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
1 ágyas szoba (1 fő részére)reggeli8 900 Ft8 900 Ft
1 ágyas szoba (1 fő részére)reggeli9 900 Ft9 900 Ft
2 ágyas szoba (2 fő részére)reggeli12 900 Ft6 450 Ft
3 ágyas szoba (3 fő részére)reggeli16 800 Ft5 600 Ft

Szolgáltatások

Wellness szolgáltatások

Finn szauna

Kikapcsolódás

Kerékpárkölcsönzés a szálláshely közelében

Helyszín jellemzői

Kisállat bevihető, Légkondicionálás, Mosoda, Parkoló a közelben, Saját étterem, Saját parkoló, Széf, Szobaszervíz, WiFi

Gyerekbarát szolgáltatások

Baba etetőkészlet, Bébi étel melegítési lehetőség, Fürdetőkád, Hálós kiságy, Lázmérő, Rácsos kiságy

Látnivalók

Békés Megyei Jókai Színház

5600 Békéscsaba, Andrássy út 1.
(66) 519-559
jokaiszinhaz@jokaiszinhaz.hu
http://www.jokaiszinhaz.hu
A Békés Megyei Jókai Színház a megye egyetlen állandó társulattal dolgozó klasszikus kőszínházaként, a térségben élő mintegy félmillió ember számára a kultúra egyik meghatározó forrása. A színház földrajzi helyzetéből következően is nagyon szoros kapcsolatokat ápol a környező országok teátrumaival, ami lehetővé teszi, hogy sokszínű repertoárt láthasson közönségünk. Színészklubunkban napközben is szívesen fogadjuk a kultúrára, vagy ételre-italra szomjazó vendégeinket Békéscsabán, az Andrássy úton!

Békés Megyei Napsugár Bábszínház

5600 Békéscsaba, Andrássy út 1.
(66) 441-249
szervezes@napsugarbab.hu
http://www.napsugarbab.hu
A Napsugár Bábszínház színvonalas előadásai felpezsdítik Békés megye kulturális életét. Nagy hangsúlyt fektetünk a nézők és szereplők közötti közvetlen kapcsolat megteremtésére. Repertoárunkat úgy alakítjuk, hogy előadásainkkal különböző helyszíneket, intézményeket is fel tudjunk keresni, illetve minél több interaktív elemmel vonhassuk be közönségünket. Jelenleg Békéscsabán a Békés Megyei Jókai Színházban működünk. Játszóházainkon, tematikus játékok segítségével ismertetjük meg a gyerekeket a színház, a dráma világával. Fontos feladatunknak tartjuk a sérült és hátrányos helyzetű gyermekek színházi nevelését, tematikus játszóházak szervezését. Előadásainkban hivatásos bábszínészek játszanak. A társulat valamennyi tagja mindent megtesz a gyermekek művészeti neveléséért, a színvonalas és szórakoztató színház megteremtéséért. Nagyon sok szeretettel várjuk Önt és kedves gyermekét, unokáját, dédunokáját előadásainkra!

Békéscsabai Ifjúsági Ház

5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.
(20) 999-3703

Békés Városi Kulturális Központ

5630 Békés, Jantyik M. u. 23-25.
bekesikultura@freemail.hu

Békési Pálinka Megállóhely

5630 Békés, Gőzmalom sor 12.
(70) 946-8252
bekesipalinka@bekesipalinka.hu
http://www.bekesipalinka.hu

Gyulai vár

5700 Gyula, Várkert
(70) 335-0857
info@gyulaivarmuzeum.hu
http://www.gyulaivarmuzeum.hu

24 kiállító teremmel várja az érdeklődőket a gyulai vár, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.
Az ide látogatók megtekinthetik, hogyan rendezkedtek be őseink várúrként, hogyan élték mindennapjaikat várúrnőként, miben különbözött a török szandzsákbég hivatali szobája a magyar várúrétól, vagy milyen fegyverekkel harcoltak az elmúlt évszázadok során. A felújított vár földszintjén található a börtön (várszínházi időszakon kívül megtekinthető), a kápolna, a borozó, valamint a kiszolgáló helységek, mint az éléstár, a sütőház, a kovácsműhely, a fazekasműhely. Az emeleten láthatók a különböző lakosztályok (várúri, várúrnői), az alabárdos terem, a szandzsákbég hivatali szobája, a fegyvertár és a lovagterem.
A vár számtalan lehetőséget nyújt különböző rendezvények lebonyolítására: az újraszentelt kápolna, keresztelők, esküvők; a lovagterem fogadások, konferenciák megrendezésére alkalmas. A Castrum Várborozó ezeket kiegészítve, és önálló programok megtartására is alkalmas.
Gyermekek számára külön élményt nyújtanak a múzeumpedagógiai foglalkozások, amelyek során nem csak a vár történetével és emlékeivel ismerkedhetnek meg, hanem lehetőségük nyílik különböző tárgyak elkészítésére is.


Erkel Ferenc Emlékház

5700 Gyula, Apor Vilmos tér 7.
http://www.gyula.hu

Szűz Mária Kegy- és Emléktárgyak Gyűjteménye

5700 Gyula, Apor Vilmos tér 11.
(66) 362-169

Gyulai Várszínház

5700 Gyula, Kossuth u. 13.
(30) 639-9062, (66) 463-148
casteatr@t-online.hu
http://www.gyulaivarszinhaz.hu
Nyári évad: VII.01.-VIII.15.; Kamaratermi szezon: novembertől. Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál június 27-től augusztus 10-ig.
Színház, tánc, zene, Shakespeare Fesztivál, Jazz Fesztivál. Neves magyar és külföldi művészek előadásai.

Dürer-terem

5700 Gyula, Kossuth Lajos u. 17.
(66) 464-117
http://www.gyula.hu

Kohán Képtár

5700 Gyula, Béke sugárút 35.
http://www.gyula.hu

Ladics-ház

5700 Gyula, Jókai u. 4.
http://www.gyula.hu

Lajos Ferenc és Kortársai Grafikai Gyűjtemény

5700 Gyula, Kossuth Lajos u. 19.
(66) 464-117
http://www.gyula.hu

Német Nemzetiségi Gyűjtemény

5700 Gyula, Apor Vilmos tér 1.
(66) 464-117

Városi Képtár

5700 Gyula, Károlyi M. u. 13.
(66) 464-117
http://www.gyula.hu

Ortodox templom

5741 Kétegyháza, Fő tér
1723-ban a puszta Lővenburg János Jakab békés megyei főispán tulajdonába került, aki bánáti románokat telepített a faluba, akik rövidesen templomokat építettek. A jelenlegi román ortodox templomot egy mesterséges magaslatra építették 1779-ben.

Fiume Hotel és Étterem

5600 Békéscsaba Szent István tér 2.

5 600 Ft-tól

Információk

(66) 443-243
www.hotelfiume.hu
39 szoba
76 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: -
Bejelentkezés: - óra között
Kijelentkezés: - óra között
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: nem
Idegenforgalmi adó: Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: nem

Fizetőeszközök:
Elfogadott pénznemek: