Leírás

A Forest Hills Biohotel Golf hotel Zircen, a Bakony központi városában található, 9 km-re az eplényi sírégiótól. A szálláshely golfpályával, teniszpályával, valamint szaunával, fitneszteremmel és pezsgõfürdõvel felszerelt wellnessközponttal várja a vendégeket.

A szobák biedermeier stílusú, mahagóni bútorokkal berendezettek. A szobákhoz saját fürdõszoba tartozik, amely zuhanyzóval, fürdõköpennyel és ingyenes piperecikkekkel ellátott.

A szálloda éttermében nemzetközi ételeket szolgálnak fel. A kertben grillezési lehetõség és nyári pavilon áll rendelkezésre. A Forest Hills Biohotel Golf szállodának saját cisztercita kápolnája is van.

A szállodában a Wi-Fi és a parkolás ingyenes. Borospince, szivarszoba és biliárdterem áll a vendégek rendelkezésére. A vendégek bérelt kerékpárral felfedezhetik a környéket. A közelben nordic walking útvonalak is vannak.

A 8 km-re lévõ Cseszneken lovagolni is lehet. Veszprém városa 20 km-re, a Pannonhalmi Apátság pedig 28 km-re található.

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
1 ágyas szoba (2 fő részére)reggeli28 380 Ft14 190 Ft
1 ágyas szoba (2 fő részére)reggeli37 250 Ft18 625 Ft
2 ágyas szoba (4 fő részére)reggeli46 110 Ft11 528 Ft
2 ágyas szoba (2 fő részére)reggeli25 800 Ft12 900 Ft

Szolgáltatások

Wellness szolgáltatások

Finn szauna, Gőzkamra, Infraszauna, Jacuzzi, Masszázs, Sókamra, Szabadtéri medence, Wellness szolgáltatások

Kikapcsolódás

Asztalitenisz, Biliárd, Golfpálya, Gyermekjátszótér, Gyermekkerékpár, Horgászási lehetőség a szálláshely közelében, Kerékpárkölcsönzés a szálláshelyen, Lovaglás a szálláshely közelében, Tenisz, Túrák, Vadászati lehetőség a szálláshely közelében

Helyszín jellemzői

Bár, Bográcsozási lehetőség, Családi szoba, Grillezési lehetőség, Internet, Kávézó, Kerthelyiség, Légkondicionálás, Mosoda, Saját étterem, Saját parkoló, Széf, WiFi

Gyerekbarát szolgáltatások

Asztali etetőszék, Babajátékok, Bébi étel melegítési lehetőség, Fürdetőkád, Gyerekágynemű, Hálós kiságy, Játszótér, Lázmérő

Látnivalók

Arborétum

8420 Zirc, Damjanich u. 19.
(87) 555-291, (88) 414-569
bfnp@bfnp.kvvm.hu
http://www.bfnpi.hu
Hazánk legmagasabban fekvő élőfagyűjteménye. Létrehozásának története a Zircen 1182-ben letelepedett cisztercita rendhez kapcsolódik.
Ma már funkcionálisan elválik a volt rendház épületétől. A kedvező csapadékviszonyok és a mezoklíma teszi lehetővé a méreteiben is csodálatos faállomány tenyészetét: közel 600 fa- és cserjefaj. A bemutatóhelyen kiadványok, ajándéktárgyak és díszcserjék megvásárlására van lehetőség mindkét bejáratnál.
Csoportoknak szakvezetést biztosítunk 4000 Ft/csoport (max. 25 fő) részvételi díjért,előzetes bejelentkezéssel (Tel.: (30) 491-0069).

Bakonyi Természettudományi Múzeum

8420 Zirc, Rákóczi tér 1.
btmz@bakonymuseum.koznet.hu
http://www.bakonymuseum.koznet.hu
A Bakonyi Természettudományi Múzeum a zirci ciszterci Apátság barokk épületének első emeletén található. Állandó kiállítása - melynek részei: A Bakony természeti képe, A Bakony gombái, A Bakony kisemlősei, A természet ékszerei (ásványok) - a hét minden napján várja az érdeklődőket. Diorámái bemutatják a jellegzetes bakonyi tájak életközösségeit, védett területeit. Kiemelt jelentőségű az ún. "Vörös könyves" tárló, amelyben a kipusztulás által fenyegetett madárfajok láthatók. Különleges élményt nyújt az akvárium és terráriumok látványa. Az ásványkiállítás csodálatos válogatást kínál a Kárpát-medence ritkaságaiból. A múzeumi boltban ismeretterjesztő kiadványokat, ásványokat, féldrágaköveket vásárolhatnak vendégeink.
Vasárnap kedvezményes belépést biztosítunk!

Zirci Ciszterci Apátság

8420 Zirc, Rákóczi tér 1.
(88) 593-675
turizmus@ocist.hu
http://www.zirciapatsag.hu

Amennyiben lelkesedik a középkori szellemiséggel átitatott, megjelenésében mégis barokk művészettörténeti értékeket magában hordozó épület- és freskócsodák világáért, látogasson el a Bakony fővárosába, Zircre. Szeretettel várjuk Önt a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjába, ahol család- és látogatóbarát környezetben ismerkedhet a ciszterci atyák középkortól napjainkig ívelő mindennapjaival, szerzetesi életük szellemiségével.

A homlokzatában megújult apátsági épület díszudvara letisztult hangulatával, lélekemelő előtere az újonnan átadott Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjához tartozó kiállításoknak. Újonnan átadott egyház- és rendtörténeti kiállításunk keretében audioguidos vezetéssel, interaktív, érintőképernyős információs felületekkel, értékes tárgyi és képi anyaggal állunk az érdeklődők rendelkezésére.

A díszudvari körséta következő állomásaként, szerzetes atyák vezetése mellett bepillantást nyerhet az apátsági templom eredeti barokk freskócsodáinak világába, mely emberközeli ábrázolásaival felszabadult liturgikus térbe helyezi a nézőt. A templombelső építészeti és képzőművészeti alkotásainak befogadását barokk orgonamuzsikával tudjuk élmény gazdaggá varázsolni a látogató számára.

A kiállítások megtekintését követően, az apátsági látogatás zárásaként kellemes sétát tehet a középkori apátság feltárt és helyreállított alapjai között, mely helyreállításnak köszönhetően kézzelfogható közelsége kerül a középkor építkezési tematika, melyet áthat az akkor élt szerzetesek élete és szellemisége.

Látogatóink számára további szolgáltatásként az alábbiakat ajánljuk:
- Orgonamuzsika 15 percben, mellyel templomunk orgonistájának közreműködésével (előzetes és helyszíni jelentkezés esetén is) állunk rendelkezésre. A bemutató ára 15 000 Ft.
- Ismerkedés a „Hangszerek királynőjével” elnevezésű foglalkozásunk keretében (előzetes és helyszíni jelentkezést követően is) a gyerekek számára teremtünk lehetőséget arra, hogy orgonaművész vezetése mellett, testközelből ismerkedjenek templomunk méltán híres orgonájával, annak működésével és nem utolsó sorban hangjának szépségével.
A szolgáltatás ára 15 000 Ft, maximális csoportlétszám 25 fő.


Városi Könyvtár és Művelődési Ház

8420 Zirc, József A. u. 1.
(88) 593-810
kultur@vkmh-zirc.koznet.hu

Esterházy-kastély

8418 Bakonyoszlop, Kossuth u. 1.

Cseszneki Vár

8419 Csesznek,
(30) 449-7547, (88) 436-110
http://www.csesznekivar.hu

A Bakony hegységében elbújva, egy sziklaszirten láthatóak Csesznek várának festői kőfalai.

Ez az erődítményünk az 1241–42-es tatárjárás utáni nagy várépítési korszak szülötte. Az első várat a Bana nembeli Jakab báró, kardhordozómester emeltette egy védelemre kiválóan alkalmas sziklacsúcson.
A XIV. század elején a Csák nemzetség vásárolta meg, tőlük cserével Anjou Károly király csatolta az uralkodói birtokokhoz a vadban bővelkedő területet. 1392-ben Luxemburgi Zsigmond a cseszneki várat az uradalmához tartozó harmincegy községgel együtt a Garai főnemesi famíliának adta át, azok délvidéki birtokaiért.
A XVI. század közepére a hódító törökök benyomultak a Dunántúlra, ahol Csesznek - Wathay Lőrinc várkapitány vezetésével - végvárként védelmezte az országot. Életét egy tragikus baleset oltotta ki, 1573-ban bortól ittasan örömében egy régi puskaporral töltött ágyút akart elsütni, amit a mellette álló pattantyús vonakodott megtenni. Lőrinc kapitány a fáklyát kezéből kikapva, meggyújtotta a kanócot, mire a löveg hatalmas robajjal szétrobbant, megölve mindkettőjüket.
A háborús idők elmúltával szerepe megváltozott, a zordon kővárat, egy kényelmes lakhatást biztosító barokk kastéllyá alakították át az Esterházy hercegi család tagjai.
Korabeli források szerint 1780-ban elköltözött a főúri család, de még szolgaszemélyzet használta a helyiségeket, melyeket egy harminc esztendővel későbbi földrengés, majd tűzvész tett végképp lakhatatlanná. Az 1970-es évek óta vallatják romjait a régészek, egyúttal helyreállítási munkákat végezve a csodálatos tájban emelkedő cseszneki váron.


Holitscher-kastély

8417 Csetény,
Az Esterházy család építtette a 18. század első felében, az utolsó tulajdonosáról elnevezett Holitscher-kastélyt. A kastélyban helytörténeti kiállítás, könyvtár, e-Magyarország Pont működik, hétköznap délután vezetéssel is látogatható. Az épületet 200 éves, közel 9 hektáros gondozott park veszi körül, itt található a vele egyidős kápolna is.

Várrom

8443 Bánd,

Kabhegyi Erdészet

8440 Herend, Vasút u. 1.
(88) 513-680

Érseki Palota

8200 Veszprém, Vár u. 16-18.
(88) 426-088
ersekseg@ersekseg.veszprem.hu
http://www.ersekseg.veszprem.hu
A veszprémi Vár egyik ékessége a késő barokk stílusban épült Érseki Palota. Termeiben több értékes festmény, műtárgy található, ezek közt kiemelkedők a Johann I. Cymbal által készített freskók. E palotában működik az érseki és káptalani levéltár, illetve a könyvtár.

Gizella Királyné Múzeum

8200 Veszprém, Vár u. 35.
(88) 426-088/202
gizellakiralyne@ersekseg.veszprem.hu
http://www.ersekseg.veszprem.hu
Az egyházi műkincseknek otthont adó múzeumban püspöki-főpapi hagyatékok, királynéi adományok és értékes kőtár láthatók. A gyűjtemény legértékesebb darabja az az aranyszállal átszőtt, 1480-ból származó miseruha, mely eredetileg Vetési Albert püspök tulajdona volt.

"Kittenberger Kálmán" Növény és Vadaspark

8200 Veszprém, Kittenberger út 17.
(88) 566-140
web@veszpremzoo.hu
http://www.veszpremzoo.hu
2008. augusztus elsején ünnepli alapításának 50. évfordulóját Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A félszáz esztendő alatt sokak kedvencévé vált a gyönyörű természeti környezetben, a Veszprém történelmi belvárosához közeli Fejes-völgyben található állatkert. A régi híres állatait, köztük Böbét, a csimpánzt, vagy Suzyt, az elefántot nemcsak a rendszeres látogatóink ismerték. Az elmúlt években lezajlott fejlesztések révén ma is bővelkedik igazi ritkaságokban (pl. kamcsatkai medve, Sri Lanka-i párduc, szumátrai tigris, ibériai farkas, kardszarvú antilop, dzseláda pávián és impala), de a fő kedvenc mindenképpen Pabló, a termetes fehér orrszarvú, amely zebrákkal és antilopokkal együtt hazánk legnagyobb afrikai szavanna kifutójának lakója. Az érdekes állatok megtekintése mellett állatbemutatók, pónilovaglás, állatsimogató és rendezvények színesítik az állatkerti kínálatát.

Piarista templom

8200 Veszprém, Vár u. 12-14.
(88) 426-088
ersekseg@ersekseg.veszprem.hu
http://www.ersekseg.veszprem.hu
Az 1828 és 1836 között épült klasszicista stílusú épület tornya kétszintes, de így is ez a vár legalacsonyabb temploma. A falon MMT feliratot olvashatunk, a három betű a következő görög szöveg rövidítése: Mária, Isten szülőanyja.

Gizella-kápolna

8200 Veszprém, Vár u. 18.
(88) 426-088
ersekseg@ersekseg.veszprem.hu
http://www.ersekseg.veszprem.hu
A kápolna a XIII. század elején épült gótikus stílusban, Gizella királyné emlékére. Hazánk egyik legrégebbi belső terű kápolnája Veszprém gyöngyszeme, mely apostolfreskóiról híres.

Várkapu - Ásványkiállítás

8200 Veszprém, Vár u. 2.
(30) 425-3511

Dubniczay Palota - László Károly Modern Képzőművészeti Gyűjteménye

8200 Veszprém, Vár u. 29.
(88) 560-507, (88) 560-508
laszlogyujtemeny@invitel.hu
http://www.carllaszlocollection.hu
A Vár utca és a Szentháromság tér határépülete az Érseki Palotával szemben a Dubniczay-ház. Ebben az épületben található a Baselben élő műgyűjtő, László Károly gyűjteménye, valamint ugyanitt a Magyar Építőipari Múzeum Tequilárium is méltó, megújult környezetbe került.

Művészetek Háza

8200 Veszprém, Vár u. 17.
(20) 926-1320, (88) 425-204
arthouse@invitel.hu
http://www.vasscollection.hu
Kortárs magyar és külföldi képzőművészeti tárlatok. Nyári zenei rendezvények, orgonakoncertek szervezése.
Irodalmi estek.
Nyitva tartásról információ az intézmény telefonszámán.

Csikász Galéria

8200 Veszprém, Vár u. 17.
(88) 425-204
arthouse@invitel.hu
A névadó, Csikász Imre a századelő rövid életű, rendkívül tehetséges, veszprémi születésű szobrásza volt. Műveiből többek között a Laczkó Dezső Múzeumban is őriznek néhányat. A galéria kortárs képzőművészek alkotásaiból rendez tárlatokat.

Eötvös Károly Megyei Könyvtár

8200 Veszprém, Komakút tér 3.
(88) 424-011, (88) 560-620
ekmk@ekmk.hu
http://www.ekmk.hu
Kiegészítő szolgáltatások: Európai Információs Pont, Gateway UK, American Corner

Forest Hills Biohotel & Golf

8420 Zirc Szarvaskút Hrsz: 085/11.

11 528 Ft-tól

Információk

(88) 573--310
www.foresthills.hu
16 szoba
36 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: egész évben
Bejelentkezés: 14 - 18 óra között
Kijelentkezés: 0 - 0 óra között
Távolság a buszmegállótól: 500 m
Távolság a vasútállomástól: 5500 m
Távolság a városközponttól: 4800 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: nem
Idegenforgalmi adó: 450 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: nem

Fizetőeszközök:
 • OTP Széchenyi Pihenőkártya
 • MKB Széchenyi Pihenőkártya
 • K&H Széchenyi Pihenőkártya
 • Átutalás
 • Hitelkártya
 • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
 • HUF (Forint)
 • EUR (Euro)

Kedvezmények

 • Gyermekkori kedvezmény: 6 év alatt 100 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 13 év alatt 50 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 18 év alatt 30 %