Leírás

Harkány legújabb utcájában, a belváros melletti Szent István utcában található az új építésű apartmanház, 2 percnyi sétára a Strand- és Gyógyfürdő városi bejáratától, Gyógykórháztól, Spar áruháztól, fagyizóktól és éttermektől. A 2-4-6 fős ízlésesen berendezett, légkondicionált apartmanokat olajfestményeim és kerámiáim díszítik. Minden szálláshelyen van WIFI és vezetékes internet csatlakozási lehetőség is, továbbá kábeltelevízió 50 csatornával (ebből 25 magyar nyelvű). A zárt, mediterrán jellegű udvart sok szép növény díszíti és vendégeink kényelmét szolgálják még a kerti grill, hintaágy, napozó ágyak, kerti bútorok. A zárt udvar biztonságos parkolást biztosít, továbbá lehetőség van kerékpár kölcsönzésre. A különböző méretű apartmanok közül mindenki megtalálja a neki megfelelőt, így a családok és kisebb-nagyobb baráti társaságok részére gondtalan kikapcsolódást tudunk biztosítani. Szálláshelyünk a szallas.hu vendégeinek értékelése alapján kiváló minősítést kapott. Győződjön meg róla személyesen !

A 80 nm-es földszinti apartmanhoz egy önálló kis udvarrész is tartozik kényelmes kerti bútorokkal. Az apartmanban amerikai konyhás nappali található, kinyitható sarok garnitúrával, gardrób szekrénnyel, két hálószobával. A berendezés része az LCD TV, DVD lejátszó, CD-s rádió, WIFI. A fürdőszobában zuhany, bidé, mosdó, hajszárító található. A konyhai részben beépített gáztűzhely, sütő, hűtőszekrény nagy mélyhűtővel, krómacél edények, 2 féle kávéfőző, mikrohullámú sütő, melegszendvics sütő, kenyérpirító, vízforraló, tányérok stb. Ez az apartman 2-6 fő elhelyezésére alkalmas.

Az első emeleti 60 nm-es apartmanban, LCD televízióval felszerelt nappali, 2 különálló hálószoba külön Tv-vel felszerelve, előszoba és egy utcára valamint udvarra néző terasz található. A nappaliban amerikai konyha továbbá WIFI, DVD lejátszó, CD-s rádió található. Szükség esetén a sarokgarnitúra, illetve sima kinyitható garnitúra további 2 személy részére biztosít még alvási lehetőséget. A konyha felszereltsége alkalmas az önellátásra: beépített gáztűzhely, hűtőszekrény mélyhűtővel, krómacél edények, 2 féle kávéfőző, mikrohullámú sütő, melegszendvics sütő, kenyérpirító, vízforraló, tányérok stb.
Az apartmanban 2-6 fő helyezhető el.

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
2 ágyas szoba (2 fő részére)nincs ellátás7 600 Ft3 800 Ft
3 ágyas szoba (3 fő részére)nincs ellátás10 500 Ft3 500 Ft
4 ágyas szoba (4 fő részére)nincs ellátás13 200 Ft3 300 Ft
4 ágyas szoba (5 fő részére)nincs ellátás16 000 Ft3 200 Ft
4 ágyas szoba (6 fő részére)nincs ellátás17 500 Ft2 917 Ft

Szolgáltatások

Kikapcsolódás

Kerékpárkölcsönzés a szálláshelyen

Helyszín jellemzői

Bográcsozási lehetőség, Családi szoba, Grillezési lehetőség, Internet, Kerthelyiség, Légkondicionálás, Saját parkoló, Tárcsán sütés-főzés, WiFi

Gyerekbarát szolgáltatások

Bili, Fürdetőkád, Hálós kiságy, Lázmérő

Látnivalók

Siklós - Vármúzeum

7800 Siklós, Vajda János tér 8.
titkarsag@svsz.hu
http://www.svsz.hu


A VÁR TÖRTÉNETE

Erődjének első falait még a 13. században, 1251 körül rakták le,
az első írásos emlék 1294-ből való.

A 15. században a Gara család birttokába került, ekkor Siklós
és a siklósi vár központi helyet foglalt el az ország életében.
Amikor a magyar főurak fellázadtak Zsigmond király ellen,
Gara Miklós Zsigmondot a siklósi várba menekítette.
1401 januárjától októberig tisztes őrizetben itt volt a király,
szobája ma is látható.

A 16. század első felében Perényi Imre nádor és utódai birtoka lett.
A török 1543-ban foglalta el a várat. Vass Mihály, a vár kapitánya
csak akkor adta fel az ellenállást a túlerővel szemben
amikor a török szabad elvonulást ígért a vár népének.
A török nem állta a szavát, galád módon orvul lekaszabolta
a békésen elvonuló magyarokat.
143 évig tartó török uralom kezdődött ekkor.
A szövetséges csapatok I. Lipót király idejében,
1686-ban szabadították fel a várat.

A Rákóczi-szabadságharc idején egy ideig kuruc kézre került,
katonai jelentőségét ezt követően elveszítette.

Régészeti kutatása az 1950-es években indult meg.
2011-ben befejeződött a barbakán, a felhajtóhíd,
a Kanizsai Dorottya-kert és a várkápolna belső tereinek
rekonstrukciója, továbbá a XXI. századi igényeknek megfelelő
Látogatóközpont kialakítása.

Kiállítások:
reneszánsz XVII-XVIII. századi bútorkiállítás,
középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítás,
vártörténeti kiállítás, a Tenkes kapitánya panoptikum,
Istókovits Kálmán és Simon Béla festőművészek kiállítása,
valamint időszakos kiállítások.
 


Benyovszky-kastély

7833 Görcsöny,
A skóciai mintára épült volt Benyovszky-kastély ma szociális otthonként működik.

Nagyharsány-Villány Szoborpark

7773 Villány, Remete dűlő
(30) 502-0401, (72) 492-422

Ókeresztény temetőkápolna és sírépítmények

7621 Pécs, Apáca u. 8. & 14.
(72) 224-755
jelentkezes@pecsorokseg.hu
http://www.pecsorokseg.hu
Nyitva tartás: Április 1-től október 31-ig 10.00-18.00h
November 1-től március 31-ig 10.00-16.00h
szünnap: hétfő
Belépőjegy: felnőtt jegy: 400 Ft
Diák- és nyugdíjasjegy: 200 Ft
Családi jegy (2 felnőtt+gyerekek): 800 Ft
e-mail: jelentkezes@pecsorokseg.hu
web: www.pecsorokseg.hu

Az Apáca utcai emlékek megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges, jegyek a Cella Septichora Látogató Központban válthatók.
Az Apáca u. 8-ban különböző típusú, késő római temetkezés szemlélhető meg. Az északi teremben az egymásra való temetkezés bizonyítékaként több rétegben elhelyezkedő sírok vannak. A nyugati helyiségben található, eredetileg boltozott, duplasír falait kerítésminta díszíti, jelezve azt, hogy az elhunyt a Paradicsom határain belülre került.
Az Apáca u. 14-ben található templom épülete az egykori temetőtől kissé elkülönül, csakúgy, mint a körülötte lévő több mint száz sír. A sírokban gazdag tárgyi mellékletekkel ókeresztény halottak nyugodtak. Az apszisban található az oltár, mely alatt a közösség egyik vallási vezetőjét temették el.

Csontváry Múzeum

7621 Pécs, Janus Pannonius u. 11.
(72) 310-544
jpm@jpm.hu
A századfordulón emelt neoreneszánsz épületben 1973-ban nyílt meg a magyar festészet magányos óriásának, Csontváry Kosztka Tivadarnak (1853-1919) a kiállítása. Életművének pályája mintegy másfél évtizedbe fogható be, alkotásainak száma alig haladja meg a százat, mégis az eredetileg gyógyszerész alkotó a modern festészet egyik legjelentősebb képviselője. Itt található legismertebb műve, a Magányos cédrus is.

Ókeresztény Mauzóleum

7621 Pécs, Szent István tér
(72) 224-755
jelentkezes@pecsorokseg.hu
http://www.pecsorokseg.hu
Nyitva tartás:
Április 1-től október 31-ig 10.00-18.00h
November 1-től március 31-ig 10.00-16.00h
szünnap: hétfő
Kombinált belépőjegy: (a Cella Septichora Látogató Központba és az keresztény Mauzóleumba)
Felnőtt jegy 1500 Ft
Gyermek-, diák- és nyugdíjas jegy 750 Ft
Családi jegy (2 felnőtt+gyerekek) 3000 Ft
Felnőtt csoport 20 főtől, legalább 2 hetes előzetes bejelentkezéssel és banki átutalással 1200 Ft/fő
e-mail: jelentkezes@pecsorokseg.hu
web: www.pecsorokseg.hu

Az ókeresztény temető legnagyobb látogatható, festett sírépítménye, amely nincs föld alatti összeköttetésben a Látogató Központtal, hanem külön bejárattal, a Szent István térről közelíthető meg. A kétszintes építmény felső része kápolna volt, az alsó szintje pedig bibliai eredetű falfestményekkel díszített sírkamra. A mauzóleumban találhatók a legépebben fennmaradt freskók és egy hellenisztikus ízléssel kifaragott, díszes szarkofág, melyben mártír vagy szent nyugodhatott. A falakra festett freskók a bűnbeesés jelenetét, Dánielt az oroszlánveremben, Krisztus-monogramot és márványutánzatos mezőket ábrázolnak.

Régészeti Múzeum - Római Kori Kőtár

7621 Pécs, Széchenyi tér 12.
(72) 312-719
jpm@jpm.hu
A Baranya megye régészetét bemutató régészeti kiállítás a város főterét északon lezáró középkori alapokra épült barokk palotában kapott helyet. Kronológiai sorrendben láthatók a terület legfontosabb leletei az őskortól a honfoglalásig. Kiemelkedő emlékek: a kőkori zengővárkonyi madonna, a zóki madár alakú edény a bronzkorból, a jakabhegyi halomsírok leletei és Marcus Aurelius bronz fejszobra.

Vasarely Múzeum

7621 Pécs, Káptalan u. 3.
(72) 324-822
jpm@jpm.hu
Victor Vasarely 1908-ban született Pécsett. 1930-tól 1997-ben bekövetkezett haláláig Franciaországban élt. Először 1968-ban ajándékozott egy szerigráfiákból álló kollekciót a pécsi múzeumnak. A kiállításon nyomon követhető az op-art kialakulásának a folyamata a dekoratív textilektől, a világszerte ismert Zebra 1938 változataitól az organikus, vagy a konstruktív látványélmény (Brume-2 1952, Naissance-C-D 1951) fokozatos absztrakcióján át a geometrikus, fekete-fehér konstruktív művekig (Taymir II 1956, Bet-hel 1957).

Mecseki Bányászati Kiállítások

7621 Pécs, Káptalan u. 3.
(30) 218-5659
csethe@kbm.hu
http://www.kbm.hu
A Mecsek-hegység feketekőszén és uránérc bányászatának bemutatását szolgáló Mecseki Bányászati Múzeumot 1977-ben alapították. Az intézmény Pécsen a szénbányászat kettő kiállítását (Földalatti Bányászati Kiállítás, Pécs, Káptalan u. 3. és Bányászattörténeti Kiállítás és Könyvtár, Pécs, József Attila u. 5.) és Kővágószőlősön az Uránércbányászati Kiállítását (Kővágószőlős, Rákóczi u. 54.) üzemelteti. Az intézmények a Központi Bányászati Múzeum (Sopron, Templom u. 2.) filiáléiként működnek. A három gyűjteményi kiállítóhely anyaga szorosan kapcsolódik egymáshoz, így egyidejű megtekintésük nyújt átfogó képet a mecseki bányászatról. Pécs belvárosában, a város szívében elérhető "bánya", a Földalatti Bányászati Kiállítás bányavágatainak (~400 méter) végigjárása, az ásvány- és kőzetgyűjtemény, a bányagépek és a bányászati munkahelyek valóságos "bányajárási élményt" nyújt. A Bányászattörténeti Kiállítás megismerteti a látogatót a 250 éves szénbányászat történetével és felvillantja az 50 éves uránércbányászat történéseit is. Kővágószőlősön, a faluközpont volt iskolaépületében az Uránércbányászati Kiállításban kaphat a látogató átfogó áttekintést a magyarországi uránércbányászatról.
Bányászattörténeti Kiállítás és Könyvtár
Belépődíj: ingyenes
Földalatti Bányászati Kiállítás
Belépődíjak: felnőtt: 500 Ft, gyermek (18 éves korig), diák, nyugdíjas, CA kártyás: 300 Ft
Uránércbányászati Kiállítás
Belépődíj: ingyenes

Pintér-kert arborétum

7625 Pécs, Tettye tér 9.
(72) 517-200
dunadrava@ddnp.kvvm.hu
http://www.ddnp.hu

Cella Septichora Látogató Központ

7621 Pécs, Szent István tér
(72) 224-755
pecsorokseg@gmail.com
http://www.pecsorokseg.hu

Gere Nyaralóházak és Luxusapartmanok

7815 Harkány 7815 Harkány, Szent István út 8. és 39. továbbá Homok u. 59.

2 917 Ft-tól

Információk

+36 30 427-9749
www.gereharkany.hu
2 szoba
12 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: -
Bejelentkezés: 14 - 0 óra között
Kijelentkezés: 10 - 0 óra között
Távolság a buszmegállótól: 500 m
Távolság a vasútállomástól: 600 m
Távolság a városközponttól: 150 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: nem
Idegenforgalmi adó: 430 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: igen

Fizetőeszközök:
  • OTP Széchenyi Pihenőkártya
  • K&H Széchenyi Pihenőkártya
  • Átutalás
  • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
  • HUF (Forint)
  • EUR (Euro)

Kedvezmények

  • Gyermekkori kedvezmény: 17 év alatt 50 %
  • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 100 %