Leírás

Hangolódjon velünk egy hullámhosszra...

...Budapesttől 115 km-re, a Balaton déli partján, Zamárdi 3 km-es szabadstrandján újonnan épült négycsillagos wellness szállodánkban, a HOTEL WELLAMARIN-ban.

Szállodánk közvetlenül a tóparton helyezkedik el gyönyörű, festői környezetben, a dombok szegélyezte északi part és a Tihanyi apátság látképének közvetlen előterében ideális helyszínt kínálva a feltöltődésre.

Szállodánkban 118 szoba és apartman áll a Vendégek rendelkezésére többféle kategóriában: Superior illetve Deluxe szoba, Superior, Deluxe illetve Tihanyi apartman, lakosztály. Mozgássérült vendégeinknek akadálymentes szobát tudunk biztosítani, valamint konyhasarokkal bővített szobákat, apartmanokat és lakosztályokat is kínálunk.

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
2 ágyas szoba (2 fő részére)félpanzió55 714 Ft27 857 Ft

Szolgáltatások

Wellness szolgáltatások

Aromakabin, Beltéri medence, Élmény medence, Finn szauna, Gőzkamra, Gyerek medence, Infraszauna, Kozmetika, Masszázs, Merülőmedence, Sókamra, Szabadtéri medence, Wellness szolgáltatások

Kikapcsolódás

Bowling, Fitness, Kerékpárkölcsönzés a szálláshelyen, Squash

Helyszín jellemzői

Akadálymentes, Internet, Kávézó, Légkondicionálás, Lift, Mosoda, Parkoló a közelben, Saját étterem, Saját parkoló, Széf, Szobaszervíz, WiFi

Gyerekbarát szolgáltatások

Baba etetőkészlet, Babajátékok, Bébi étel melegítési lehetőség, Bili, Fedett pancsoló, Fürdetőkád, Gyerekágynemű, Hálós kiságy, Játszószoba, Konnektorfedő (vakdugó), Lázmérő, Pelenkázó, Szabadtéri pancsoló, WC ülőke

Látnivalók

Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum

8237 Tihany, I. András tér 1.
(87) 538-200
apatsag.tihany@canet.hu
http://tihany.osb.hu

Baba Múzeum

8237 Tihany, Visszhang u. 4.

Lóczy-gejzírösvény

8237 Tihany,
(87) 555-291, (87) 555-290
bfnp@bfnp.kvvm.hu
http://www.bfnpi.hu
A félsziget különleges geológiai képződményeire hívja fel a figyelmet, de az útvonal mentén megismerkedhetünk a botanikai, zoológiai és tájképi értékekkel is.
Az összességében 18 km hosszú sétaút, több kisebb és nagyobb körúttal hálózza be a félszigetet. A tanösvény állomásai: Nyereg-hegy, Csúcs-hegy, Gejzírmező, Aranyház, Kiserdő-tető, vár, Barátlakások. A Tihanyi-félsziget különleges utóvulkáni képződményeinek az Európa Tanács 2003. július 1-jén Európa Diplomát adományozott. A magyar-angol nyelvű ismertető táblákkal ellátott, szabadon látogatható tanösvény megtekintéséhez szakvezetés igényelhető. Tel.: 30/382-7243.

Magyar Királyok Történelmi Panoptikuma és Kalózmúzeum

8237 Tihany, Kossuth u. 35.
(30) 946-8220
arkonatrade@t-online.hu
http://www.panoptikum.hu
Magyar Királyok Történelmi Panoptikuma
A kiállítás azzal a nem titkolt céllal nyílt, hogy egyrészt vonzó új programlehetőségeket kínáljon, másrészt rövid betekintést nyújtson Magyarország történelmébe. A panoptikumban Géza fejedelemtől kezdve Károly Róberten keresztül Luxemburgi Zsigmondot is beleértve Mátyás királyig bezárólag láthatóak a magyar királyok, de megtalálható még IV. Károly is.
Kalózmúzeum
Megtalálható itt Sir Francis Drake-től Anne Bonney-n keresztül a hírhedt Feketeszakállig több híres kalóz élethű viaszfigurája, korabeli enteriőrökkel, fegyverekkel, régi pénzérmékkel, zászlókkal (látható a Rolly Roger is).

Barth Lídia Fazekasház

8237 Tihany, Batthyány u. 26.
(87) 448-159

Bajor Gizi Közösségi Ház és Könyvtár

8623 Balatonföldvár, Kőröshegyi út 1.
bajorgizi@t-online.hu
A Közösségi Ház különböző méretű termei többféle rendezvény megtartását teszik lehetővé (nagyterem: 280 fő, kisterem - kiállítóterem: 40 fő, oktatóterem: 12 fő). A házban működik a könyvtár, ahol 16 000 kötettel, valamint számítógép- és internethasználattal várjuk az érdeklődőket.

Református templom

8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 89.
(84) 340-597
f.gergely@freemail.hu

Malommúzeum

8242 Örvényes, Szent Imre u. 1.
(87) 449-360

József Attila Emlékmúzeum

8624 Balatonszárszó, József Attila u. 7.
(84) 343-199, (30) 864-9134
jaemlekhaz.szarszo@gmail.com
http://www.emlekhazak.hu
A múzeum az egykori Magda Panzió épülete, ahol József Attila életének utolsó napjait töltötte (1937.11.05.-12.03.). Fotók, kéziratkópiák mutatják be a költő életét és művészetét.

Jókai Mór Emlékmúzeum

8230 Balatonfüred, Honvéd u. 1.
(87) 343-426
historia@chello.hu
http://www.museum.hu/museum/index_hu.php?ID=689
Jókai Mór 1857. évi első balatoni útját követően gyakran Füreden töltötte a nyár egy részét. 1867-ben telket vásárolt a fürdőhelyen és tágas, kényelmes nyaralót építtetett. 1870-től mintegy húsz éven át Füredre költözött le családjával a nyári idényre. A Balaton-parti "Senki szigetén" a táj ihletésében kiemelkedő művei sorát írta: Az arany ember, a Fekete gyémántok, a Szegénység útja, a Damokosok, a Három márványfej című regényeit, elbeszéléseket, regéket és fürdői témájú cikkeket a fővárosi lapok számára. Füredi alkotói korszakát "költészete arany kora"-ként tartja számon az utókor.

A fürdőváros központjában álló villája 1954 óta irodalmi emlékmúzeum. A látogatók az enteriőrök révén felidézhetik azt a tárgyi és szellemi miliőt, amelyben élt Jókai és családja Füreden és fogadták az írófejedelemnek hódoló vendégeiket.

A villa "szentélyében", a dolgozószobában láthatók azok az eszközök,s tárgyak, amelyek Jókai kedvteléseiről tanúskodnak: a nevezetes távcső, botgyűjteményének jeles darabjai, különféle ásványok és csigák híres kollekciójából. Felesége, Laborfalvy Róza színésznő múltját idézik színpadi kellékei és egyéb relikviái. A villában nyaraló családtagokra - köztük Jókai Rózára, a későbbi Feszty Árpádnéra - festmények, fotók, és más dokumentumok utalnak.

A látogatóknak, mielőtt folytatnák füredi sétájukat, érdemes megpihenniük a villa valaha oly szép előkertjében, Jókai császárfájának árnyékában az író padján.

Balatonfüred Lóczy-barlang

8230 Balatonfüred, Öreghegyi út vége
(87) 555-291
bfnp@bfnp.kvvm.hu
http://www.bfnpi.hu
A Tamás-hegy nyugati oldalában 1894-ben feltárt és 1934-ben megnyitott barlangot szép és változatos oldásformák, a hegy felépítését bemutató vékonyréteges mészkőfalak jellemzik.
A hegységképző erők hatására vízszintes helyzetükből kibillent középső-triász korú, látványos mészkőrétegek rejtik magukba a mélyből feltörő langyos vizek által kioldott barlangot. Az üstszerű oldási formák és a helyenként még megtalálható borsókövek is utalnak a barlang kialakulásának körülményeire. A barlangnál lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására. A közelben kilátó és tanösvények találhatók. A barlanghoz turistaút vezet a Jókai Kilátótól (zöld háromszög) és a balatonfüredi vasútállomástól (zöld sáv).
A barlang 40 m hosszú szakasza utcai ruhában, villanyvilágítással és szakszerű vezetés mellett látogatható.

Helytörténeti Gyűjtemény

8230 Balatonfüred, Arany János u. 12.
(87) 340-744
historia@chello.hu
http://www.historia-bfured.hu
Balatoni és füredi vonatkozású dokumentumok, fotók, kéziratok, képeslap-gyűjtemény. Időszaki kiállítások és könyvárusítás, Füredi História - helytörténeti folyóirat. eMagyarország Pont: közösségi internet használat.

Kisfaludy Galéria

8230 Balatonfüred, Kisfaludy u. 1.
(87) 481-187
galeria@vmkbfured.axelero.net
Az épület közel 200 éves, a fürdővendégek szórakoztatására épült. Az 1750-es évek közepétől vendéglők, fürdők épültek részben magánkézben, részben a terület tulajdonosa, a tihanyi apátság finanszírozásával vagy annak bérlőjeként.

A Kisfaludy Galéria épületét az 1800-as években a Tihanyi Bencés Apátságtól Neumann Lázár bérelte, az épület vendéglő volt. Az 1826-ban kitört tűzvész után az úgynevezett alsó traktérház újjáépítése helyett ezt a házat alakították át, újították fel, s Arany Szarvas néven nyitották meg1830-ban. Később Kisfaludy Sándor iránti tiszteletből Kisfaludy vendéglőnek nevezték el. Jókai Mór kezdeményezésére 1877-től ismét építkezések kezdődtek, 1895-ben felépült a szomszédos Ipoly szálló és korszerűsítették, átépítették a Kisfaludy Vendéglőt is.

1914-ben megkezdték a vendéglő "mozgó színházzá" alakítását.A megnyitásra csak az I. világháború után került sor: 1922-ben fogadta első közönségét a Kisfaludy Mozgó, s 2004-ig működött filmszínházként. Azóta a képzőművészet othona: kortárs festők, szobrászok és fotográfusok időszakos kiállításai láthatók.

Rádiómúzeum

8230 Balatonfüred, Jókai u. 15.
(30) 937-3291, (87) 340-951
radiomuzeum.balatonfured@museum.hu
http://www.museum.hu/balatonfured/radiomuzeum

Református templom

8230 Balatonfüred, Óvoda u. 1.
(87) 342-795
Bárhonnan közeledünk hajóval Balatonfüred elé, a vízről tekintve már messziről világít felénk az óváros legmagasabb épülete, az egytornyú "fehér templom". 1826. augusztus 14-én tették le az új templom alapkövét egy megszüntetett korábbi "mészárszék" és "pálinkásgunyhó" helyén. A harangokat a régi haranglábból az új toronyba még 1828-ban felerősítették, amelyeket november 7-én szereltek le a régi imaház haranglábából. Az új templomot 1830. augusztus 1-jén Tóth Ferenc, a dunántúliak híres és tudós püspöke szentelte fel. Klasszicista stílusban épült, de copf elemek is keverednek külsején. Toronysisakját 1922-ben újították fel a mai formájára. Szép bejárata, félköríves, faragott kőkeretes bejáratának copf ajtószárnyai is felkeltik a figyelmet. A templom jelenlegi ablakai romantikus stílusban utóbb készültek az eredeti klasszicista ablakok helyett.

A templomban a boltozat nem egységes: ritmusát felbontják, de nem rontják a fapilléreken ülő, félköríves boltozathevederek. A déli és a nyugati oldalon egy-egy karzat látható, a belső teret északról nagyméretű karzat kialakítása igen hasonlít a tihanyi apátsági temploméhoz. A templomnak még a nyugati oldalán is van egy kőkeretes oldalbejárata. Mögötte épült fel 1982-ben az új emeletes lelkészház, amelynek földszintjén gyülekezeti terem és iroda van, emeletén pedig a lelkész lakása.

Városi Könyvtár

8230 Balatonfüred, Kossuth Lajos u. 35.
(87) 343-070
balateka@chello.hu
http://www.bfured-konyvtar.hu
70 ezer kötet könyv, 100 féle folyóirat, CD-k, CD-ROM-ok, videokazetták, DVD-k.
Német nyelvű különgyűjtemény, angol és német nyelvű folyóiratok.
Faxolás, fénymásolás. Időszaki kiállítások, helyi vonatkozású kiadványok árusítása.
Széchenyi különgyűjtemény, Európai Uniós különgyűjtemény. eMagyarország Pont: közösségi internet használat.

Vaszary Villa

8230 Balatonfüred, Honvéd u. 2.
http://www.vaszaryvilla.hu

Hotel Wellamarin

8621 Zamárdi Eötvös u. 15/1

27 857 Ft-tól

Információk

(84) 545-800
www.wellamarin.hu
118 szoba
308 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: egész évben
Bejelentkezés: 14 - 0 óra között
Kijelentkezés: 0 - 0 óra között
Távolság a buszmegállótól: 1000 m
Távolság a vasútállomástól: 900 m
Távolság a városközponttól: 500 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: nem
Idegenforgalmi adó: 370 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: nem

Fizetőeszközök:
  • OTP Széchenyi Pihenőkártya
  • MKB Széchenyi Pihenőkártya
  • K&H Széchenyi Pihenőkártya
  • Hitelkártya
  • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
  • HUF (Forint)
  • EUR (Euro)

Kedvezmények

  • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 100 %
  • Gyermekkori kedvezmény: 4 év alatt 100 %
  • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 0 Ft