Leírás

Budapesttöl 25-km-re Veresegyház központjában kényelmesen berendezett 8 szobás vendégházunkban várjuk kedves vendégeinket. A házban minden szoba privát fürdőszobás, TV-vel ,internet kapcsolattal,minihütővel felszerelt.A kertben grill, szallonasütő és kültérimedence áll a vendégek rendelkezésére. Reggeliző helységünkben családi ,baráti és céges összejövetelek bonyolitását vállaljuk.
A környéken kirándulási,horgászási, sportolási lehetőségek. Thermálmedence,uszoda,tóstrand,500m-en belül.Veresegyházi medvefarm 3km.

Szobák

SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
2 ágyas szoba (2 fő részére)reggeli8 000 Ft4 000 Ft

Szolgáltatások

Wellness szolgáltatások

Szabadtéri medence

Helyszín jellemzői

Saját parkoló, WiFi

Látnivalók

Veresegyházi Medveotthon

2112 Veresegyház, Patak u. 39.
(20) 397-0138
turizmus@vepelehuod.hu
http://www.medveotthon.hu
Családbarát és osztálykirándulásra alkalmas látnivaló.

Gödöllői Királyi Kastély - Grassalkovich-kastély

2100 Gödöllő, Szabadság tér 1.
(28) 410-124
info@koniglichesschloss-godollo.net
http://www.kiralyikastely.hu

Állandó programjaink:
- augusztus: Barokk Kastélynapok
- szeptember: Gödöllői Vadásznap
- október: Nemzetközi Liszt Fesztivál, Nemzetközi Hárfa Fesztivál
- december: Adventi Kastélynapok


Gödöllői Városi Múzeum

2100 Gödöllő, Szabadság tér 5.
godolloi.muzeum@vnet.hu
http://www.museum.hu/godollo/varosi
A város egyik legrégebbi épületében működő múzeumban barátságos, vendégszerető légkör fogadja a látogatókat. A kiállítások képet adnak arról, hogy az őslakos református földművelők, a betelepülő katolikus iparosok, az izraelita kereskedők, továbbá az értelmiségiek, művészek hogyan alakították, gazdagították a város képét. Ez a múzeum azt szeretné sugallni az embereknek, hogy - akár szülőföld (Török Ignác, Sík Sándor), akár szecesszió (Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor, Remsey Jenő) vagy menedék (Ambrus Zoltán, Brüll Adél, Ottlik Géza) - jó Gödöllőn élni.
A múzeum anyagát 1952-ben kezdte el gyűjteni Heltai Miklós történelemtanár a diákjaival. Az iskolaszintű kiállítás kereteit kinőve 1978-ban értek meg az intézményesülés feltételei, ekkor hozták létre a Helytörténeti Gyűjteményt Polónyi Péter vezetésével.
Gödöllő Város Önkormányzata 1998-1999-ben felújította a Városi Múzeum műemlék épületét az udvarán működő városi piaccal együtt. A felújítás során felfedezett festett, keretes tájképekkel díszített barokk szoba megnövelte a múzeum értékét és a helytörténeti kiállítás érdekességét. Nem csupán az épület újult meg, az intézmény is nagy lehetőségeket kapott. Két és félszeresére nőtt a múzeum területe, különváltak a közönségterek és a háttérmunka helyszínei, valamint az adminisztráció.

A felújított épületegyüttes (múzeum-piac objektum) több belföldi és nemzetközi építészeti elismerésben részesült. A múzeum 2001-ben elnyerte "Az év múzeuma 2000" szakmai kitüntetést, 2002-ben pedig a Gödöllő Városért-díjat. A Gödöllői Művésztelep 2005. szeptemberében Magyar Örökség Díjat kapott, amelyet a Gödöllői Városi Múzeum vett át.

A gyűjtemény legjelentősebb darabjait négy állandó kiállítás, valamint - külső kiállításként - a Máriabesnyői Mária Múzeum mutatja be.

Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ

2100 Gödöllő, Dózsa György út 8.
(28) 515-280
konyvtar@gvkik.hu
http://www.gvkik.hu
Szolgáltatásaink:
- szép- és szakirodalmi kölcsönző- és olvasóterem (helybenhasználat, kölcsönzés, másolás)
- folyóiratolvasó és NAVA pont (Nemzeti Audiovizuális Arhívum
- "Más Arc" zenei, multimédia- és videógyűjtemény (helybenhasználat, kölcsönzés)
- Gyerekkönyvtár és játszóház
- Infopont: közéleti és kulturális információs pult és Európai Uniós tájékoztató pont
- EBSCO cikkadatbázis
- Közhasznú adatbázis
- e-Magyarország Pont
- Infohíd: számítógép- és internethasználat
- WIFI szolgáltatás
- Gödöllő helyismereti gyűjtemény
- Könyvtárközi kölcsönzés
- Irodalomkutatás
A könyvtárban 100 fős rendezvényterem bérelhető.

Máriabesnyői Római Katolikus Kegytemplom

2100 Gödöllő, (Máriabesnyő) Kapucinusok tere 1.
mbesnyo@invitel.hu
http://www.mariabesnyo.hu
Járt már nálunk az ősi Gödöllő - Máriabesnyői Mária kegyhelyen? A gyönyörű fekvésű Máriabesnyő erdős vidéke, a közelben emelkedő gödöllői Királyi Kastély és a szomszédos Lázár Lovaspark megtekintése felejthetetlen benyomást gyakorol az idelátogatóra. Az országban egyedülálló kétszintes barokk kegytemplom, a kolostorépület, rendkívül érdekes és tanulságos látványosságnak számít. A besnyői kápolnát, az alsó- és felsőtemplomot, valamint a kapucinus szerzetesek részére épített kolostort gróf Grassalkovich Antal és felesége alapította 1761-1771 között. Az altemplom családi sírboltjában tekinthetjük meg a művészi módon számukra megalkotott hatalmas márvány szarkofágot. A felső templomban helyezték el a Loretoi Mária-szobor fekete cédrusfából faragott másolatát, melyet a kapucinus szerzetesek gyalogosan hoztak el Loretoból. Az ország legkisebb kegyszobra /11 cm magas, 4 cm széles/ Máriabesnyőt híres búcsújáró hellyé tette. A kegyszobor megtalálása csodás körülmények között történt. Szeretettel várjuk honlapunkon, ahol évi rendes programjainkról /szabadtéri élő betlehem, majális, borkóstolás, kirakodó vásár, búcsúi programok/ találhat részletes információt. Minden kedves zarándokot és turistát Szűzanyánk szeretetével várunk!

Károlyi-kastély

2151 Fót, Vörösmarty tér 2.
Épült a 18. század második felében, többször átépítették, a klasszicista épület hasznosítása folyamatban van.
A mai kastély elődjét gróf Fekete György országbíró emeltette, fia, Fekete János nyugalmazott lovassági generális pedig a művelt, a felvilágosodás eszméinek hatására verselgetni kezdő főurak közé tartozott. Az anekdota szerint a gróf a verseit Voltaire-nek is elküldte egy hordó tokaji bor kíséretében, aki válaszlevelében csak a bort dicsérte meg, a versekre viszont nem tért ki.

Fót Római Katolikus templom

2151 Fót, Vörösmarty u. 2.
jamrik.andras@fot.vaciegyhazmegye.hu
http://www.fot.vaciegyhazmegye.hu
FÓT RÓMAI KATOLIKUS TEMPLOMÁT Ybl Miklós romantikus tervei nyomán gróf Károlyi István építtette 1845 és 1855 között. A templomot Blaas Károly olajképei és szekkói díszítik, a falak Gibler díszítőfestő munkáját dícsérik. Barokk hangzású orgonáját a híres salzburgi mester, Ludovicus Moser alkotta.
Az augusztus 20-i búcsú a műemléktemplom védőszentjének, Szent István királynak az ünnepe, de. 10 órakor szentmise, majd körmenet, ahol FÓT lakossága népviseletben vesz részt. Évente augusztus 18-án 19 órakor ünnepi hangverseny.
Idegenvezetés egyéneknek és csoportoknak. Programszervezés, vallási turizmus (Tel.: (27) 538-485, (27) 538-486). Nyári szabadtéri hangversenyek a plébánia díszudvarán.

Falumúzeum

2141 Csömör, Vörösmarty u. 1.
(28) 446-665

Petőfi Sándor Művelődési Központ

2141 Csömör, Vörösmarty út 1., Pf: 33.

Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület

2170 Aszód, Szent Imre u. 22.
(30) 600-8456, (30) 600-8457
info@bethlenhagyomanyorseg.hu
http://www.bethlenhagyomanyorseg.hu

Mézesvölgy Vendégház

2112 Veresegyház Mogyoródi u. 3.

4 000 Ft-tól

Információk

(30) 224-4168, (30) 346-6083
http://www.veresegyhaz.net/web/panzio/fooldal.html
8 szoba
19 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: egész évben
Bejelentkezés: 0 - 24 óra között
Kijelentkezés: 0 - 0 óra között
Távolság a buszmegállótól: 300 m
Távolság a vasútállomástól: 1000 m
Távolság a városközponttól: 300 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: igen
Idegenforgalmi adó: 400 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: nem

Fizetőeszközök:
  • OTP Széchenyi Pihenőkártya
  • Átutalás
  • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
  • HUF (Forint)
  • EUR (Euro)