Notice: Undefined index: logined_facebook in /var/www/clients/client0/web32/web/header.php on line 44

Notice: Undefined index: logined_facebook in /var/www/clients/client0/web32/web/header.php on line 212
Szallasok.hu - Romantik Panzió Étterem | Tatabánya

Notice: Undefined offset: 3 in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 17

Leírás

1993 óta működő Éttermünk és Panziónk, Tatabányán, közvetlenül az 1-es főút mellett található, az autópályától 1 kilométerre. Családias környezetben tradicionális konyhával, és az emeleten nyolc pótágyazható szobával, összesen 24 fő részére szállást nyújtó Panziónkban várjuk minden kedves látogatónkat.

Legyen szó esküvőről, osztálytalálkozóról vagy egyéb családi rendezvényről, esetleg csak egy jót szeretnének vacsorázni, Éttermünk tárt karokkal várja kedves vendégeit. Ha átutazóban van városunkban, térjen be hozzánk, és pihenje ki az út fáradalmait kényelmes, és jól felszerelt szobáinkban. Sőt, másnap indulás előtt még egy finom reggelire is lehetőséget nyújtunk.

A családias hangulat megőrzése érdekében nagyobb rendezvényeinket 60 főig áll módunkban megrendezni, melyhez minden szükséges felszerelést igény esetén biztosítani tudunk. Az ehhez kapcsolódó menüket, illetve ételeket, a színes és változatos igények végett, egy személyes találkozó keretei közt megbeszéljük, illetve az előre össze állítottak alapján választhatják ki vendégeink, és ha csak betérnek hozzánk, változatos étlapunkról választhatnak kedvükre.

Szobáink kialakításánál elsődleges szempont a kényelem volt, így a végeredmény kényelmes ágyakkal, egyéni fürdőszobával, műholdas televízióval, felszerelt lakrészek lettek.

Fekvésüknek köszönhetően átutazó vendégeinket hatalmas parkoló várja, közvetlen szomszédságunkban benzinkút, gépjármű szerviz és egyéb más szolgáltatások találhatóak.

Közelünkben található a történelmi nevezetességű Turul madár, Nyílt színi bányamúzeum, illetve a szórakozni vágyóknak a Tatabányai Gyémánt Strand és Élményfürdő, továbbá rengeteg szórakozóhely a kikapcsolódásra vágyóknak.

Remélem éttermünk és Panziónk elnyerte tetszését, és hamarosan vendégünkként köszönthetjük.

Szobák


Notice: Undefined index: potagy in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 111

Notice: Undefined index: akadalymentesitett in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 112

Notice: Undefined index: potagy in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 111

Notice: Undefined index: akadalymentesitett in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 112

Notice: Undefined index: potagy in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 111

Notice: Undefined index: akadalymentesitett in /var/www/clients/client0/web32/web/pages/show.php on line 112
SzobaEllátásSzoba / éjFő / éj
3 ágyas szoba (3 fő részére)nincs ellátás13 500 Ft4 500 Ft
2 ágyas szoba (2 fő részére)nincs ellátás9 800 Ft4 900 Ft
4 ágyas szoba (4 fő részére)nincs ellátás15 000 Ft3 750 Ft

Szolgáltatások

Kikapcsolódás

Horgászási lehetőség a szálláshely közelében, Lovaglás a szálláshely közelében, Túrák, Vadászati lehetőség a szálláshely közelében

Helyszín jellemzői

Bár, Internet, Kávézó, Kerthelyiség, Kisállat bevihető, Mosoda, Saját étterem, Saját parkoló, Szobaszervíz, WiFi

Látnivalók

Jászai Mari Színház, Népház

2800 Tatabánya, Népház tér 5.
(34) 513-047
szervezes@jaszaimariszinhaz.hu
http://www.jaszaimariszinhaz.hu
Nyitva tartás nyáron: Szabadtéren Tatán.

Magyar Nemzeti Múzeum Vértesszőlősi Bemutatóhelye

2837 Vértesszőlős, Múzeum u. 1.
(34) 710-350
info@hnm.hu
http://www.hnm.hu

Agostyáni Arborétum

2890 Tata, Agostyán
(30) 400-9128
info@verteserdo.hu
http://www.verteserdo.hu

Kuny Domokos Megyei Múzeum - Tatai Vármúzeum

2890 Tata, Váralja u. 3.
muzeuminfo@kunymuzeum.hu
http://www.tata.hu/turizmus


Vár
A Lackffy család kezdeményezésére az 1300-as évek végétől folyamatosan épült és átépült, ma Tata egyik gyöngyszeme. Fénykorát Luxemburgi Zsigmond és Hunyadi Mátyás idején élte, mint királyi nyaralókastély. A vár falai a romantikus építészet stílusjegyeit tükrözik, melyet az egykor itt élt Eszterházy családnak köszönhetünk. Az Öreg-tó partján álló építmény ma is szemet gyönyörködtető látvány.

Múzeum
A Kuny Domokos Múzeum 1954 óta működik a vár épületében. Az 1912-ben alapított Piarista (Tatatóvárosi) Múzeum gyűjteményén kívül jelentős, főként bronzkori és római kori régészeti, természettudományi, helytörténeti, képző- és iparművészeti, hazai és nemzetközi néprajzi anyagot őriz, többek között a tatai fajanszmanufaktúra emlékeit. A Vár 13 termében állandó kiállítás látható a római kortól a 19. századig ölelve fel Tata és környéke történetét, két teremben időszaki kiállítások bemutatására nyílik lehetőség.
 


Esterházy-kastély

2890 Tata, Hősök tere 9/A
http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/epulet/61/
Épült 1765-77 között, klasszicizáló későbarokk stílusban, hasznosítása folyamatban.
A kastély egyik híres tulajdonosa, Esterházy Miklós József a művészetek nagy pártfogója volt, új színházépületet is emeltetett Tatán. Ehhez a terveket a bécsi Fellner és Helmer hírneves színházépítő cég készítette, amely Európa számos országában - Berlinben, Hamburgban, Bécsben, Odesszában, Zürichben, Salzburgban - tervezett teátrumokat. Az 1888-ban megnyitott Várszínháznak nevezett épület 200 személyes nézőtérrel, és 16 tagú zenekarral rendelkezett; díszleteit és kellékeit a gróf Bécsből hozatta. A színház ma már nincs meg, belső terét a híres osztrák festőművész, Gustav Klimt által készített kép őrizte meg.

Geológiai Szabadtéri Múzeum

2890 Tata, Fekete u. 2.
(34) 381-587
Szakvezetéssel.

Majkpuszta-kamalduli Remeteség

2840 Oroszlány (Majkpuszta),
(20) 957-6648, (34) 361-592
http://www.nemzetimuemlek.hu/index.php/epulet/29/
A fogadott némaságban élő szerzetesek 250 évvel ezelőtti életének békéjét találhatja meg a látogató Majkon. Ám nemcsak hangulatában egyedülálló a hegyek, erdők, tavak szomszédságában fekvő remeteség, hanem Európa szerte kuriózumnak számító barokk műemlék is egyben, amely 17 cellaházából, templomtoronyból és kolostorépületből áll.
A kamalduliak az 1730-as évek közepén érkeztek, Majk-pusztára. A cellaházakban egy-egy szerzetes élt, aki a naponta előírt kötelező imákat ugyan hangosan mondhatta el, de a nap többi részében tartózkodnia kellett a beszédtől. Egymással csak a szentmiséken és a fő ünnepeken a közös étkezéskor találkozhattak. Beszélniük - az elöljárójuk engedélyével - évente két alkalommal, három-három napig lehetett. Küldetésük, hogy imádkozzanak mindenkiért a világon, még azokért és helyett is, akik maguk sohasem fordulnak Istenhez. A cellaházak kis zárt kertekre nyílnak, melyekben hajdan a szerzetesek gyümölcsöt, zöldségféléket, gyógynövényeket termesztettek. Ám a néma barátok csak rövid ideig élthettek a Majk-pusztán: 1782-ben - II. József császár feloszlatta az császárság és királyság területén működő rendeket. A XIX. században a templom egy része elpusztult, a kolostorépületet az Esterházyak vadászkastéllyá alakították, ám a 17 cellaház átépítés nélkül fennmaradt. Napjaikban a remeteségben megtekinthetők a kápolnával, lakó- és hálóhelyiséggel, konyhával, kamrával és pincével ellátott, berendezett cellaházak. A felújítás előtt álló kolostor-kastélyépületben időszaki kiállítások, valamint a napjaikban is működő krakkói kamalduli kolostor életét bemutató tárlat látható.
Rendszeres programok:
Május közepe: Natúra Fesztivál
Június közepe: Kamalduli Napok
Június 21.: Múzeumok Éjszakája
Szeptember 3. hétvégéje: Biofesztivál
Szolgáltatások:
Szálláshely: Remete cellaházak (üdülési csekk beváltható)
Zenei rendezvények, állatsimogató, kávézó, meditációs ház, drámajáték, kézműves foglalkozás.

Oroszlányi Bányászati Kiállítás

2840 Oroszlány (Majkpuszta), Majk, XX-as akna
(34) 704-179, (70) 523-3413
info@kbm.hu
http://www.kbm.hu
Oroszlány városában, az egykori XVI. aknán, a szénbányászat megkezdésének 40. évfordulója kapcsán 1979-ben nyílt meg a múzeum a látogatók előtt. Az intézmény, minden részében megújulva, 2001-től a XX-as aknán, Majk remetesége szomszédságában működik. A kiállítás a Központi Bányászati Múzeum (Sopron, Templom u. 2.) filiáléjaként a 20. század második felének magyar szénbányászatát mutatja a látogatóknak. A XX-as akna eredeti állapotban megtartott létesítményei (szállítóakna az aknagépházzal, kötélpálya csillefeladó állomással, az üres- és teleoldali csillepályákkal stb.), a "földalatti bánya" bemutatására épített táró jellegű bányamakett (M=1:1) fejtési munkahelyei és bányagépei, a szabadtéri kiállítótér gépei és az egykori felolvasóban megépített bányászattörténeti kiállításrész betekintést nyújt a korszak átpolitizált szénbányászatába.

Sándor-Metternich-kastély

2525 Bajna, Rákóczi u.
Épült 1720 körül, többször átépítették, a klasszicista épület hasznosítása folyamatban van.
A kastély tulajdonosa a híres Ördöglovas, Sándor Móric volt, akinek lovasbravúrjairól egész Európa beszélt. A gróf egyszer 31 óra alatt tette meg lóváltás nélkül a Bécs-Buda utat, volt, hogy lóval átugratta a 7 méter széles bajnai árkot, bál idején a budai Fehér Hattyú Fogadó dísztermébe lovon ment fel a lépcsőn, a biai kastély portikuszából lóval leugratott a rózsafák felett a kocsifelhajtóra, és Pozsonynál és Pestnél is átkelt a zajló Duna jegén. Egyszer a grófnak Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye megtiltotta, hogy hintójába (az első sorba) három lovat fogjon be, mivel az az uralkodói család privilégiuma volt. A gróf erre befogott négy lovat az első sorba, és úgy ment a vármegyeházára fellebbezni.

Városi Petőfi Művelődési Központ

2060 Bicske, Kossuth tér 20.
(22) 565-095
bicspmk@axelero.hu
http://www.c3.hu/~muvkbics

Batthyány-kastély

2060 Bicske,

Balás Jenő Bauxitbányászati Kiállítás

8082 Gánt, Bányatelep 1.
(22) 354-485
info@kbm.hu
http://www.kbm.hu
A Vértes-hegység keleti előterében települő Gánt község határában található kiállítást az 1926-ban kezdődött gánti bauxitbányászat 50. évfordulójához kapcsolódva építették. Az egykori Bagoly-hegyi külfejtés peremén lévő kiállítás a Központi Bányászati Múzeum (Sopron, Templom u. 2.) filiáléjaként működik. A bemutatott történeti-tárgyi anyagnak egy mesterségesen megépített bányavágat-rendszer (bányamakett, M=1:1) és annak udvara ad otthont. Az udvaron a külfejtéses bauxitbányászat gépi- és szállítóeszközei, a bányavágatokban a magyarországi bauxitbányászat történetét vázoló poszteres bemutató és a mélyműveléses (földalatti) bauxitbányászat szerszámai, gépei, biztosítási rendszerei, jellegzetes munkahelyei tanulmányozhatók. A látogató "igazi bányajárás élményével" távozhat a kiállítótérből. Megszerzett ismereteit a szomszédos külfejtés bauxitgeológiai tanösvényének végigjárásával tudja kiegészíteni.

Fazekas Emlékház

8083 Csákvár, Petőfi u. 8.
(20) 349-3951
ternatour@gmail.com

Geszner-ház (Pro Vértes Közalapítvány) Vértesi Natúrpark

8083 Csákvár, Kenderesi u.
provertes@provertes.hu
http://www.provertes.hu
Az egykori vízimalom épülete ma újjáépített formájában ad otthont a Vértes változatos élőhelyeit és élővilágát háromdimenziós életképekben bemutató kiállításnak: megtekinthető a vízimalom egykori természeti környezete, a Csíkvarsai-rét mocsárvilága, a Báraczházy-barlang egykori és mai élővilága, valamint a parlagi sas és a kerecsensólyom vadászterületeit jelentő lőszpusztagyepek.
Csoportok részére kínáljuk szolgáltatásainkat: idegenvezetés, szálláslehetőség, étkezési lehetőség, terembérlet.

Kernstok Gyűjtemény és Galéria

2536 Nyergesújfalu, Kossuth Lajos u. 104.
(33) 455-299
titkarsag@nyergesujfalu.hu

Romantik Panzió Étterem

2800 Tatabánya Felsőgallai út 6.

3 750 Ft-tól

Információk

(70) 211-7780 (20) 329-4306 (34) 786-567
romantikpanzio.hu
8 szoba
24 férőhely
Szolgáltatások

Hasznos tudnivalók

Nyitvatartás: egész évben
Bejelentkezés: 0 - 0 óra között
Kijelentkezés: 0 - 0 óra között
Távolság a buszmegállótól: 50 m
Távolság a vasútállomástól: 3000 m
Távolság a városközponttól: 2000 m
Az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót: nem
Idegenforgalmi adó: 200 Ft / fő / éjszaka
Kisállat bevihető: igen

Fizetőeszközök:
 • OTP Széchenyi Pihenőkártya
 • MKB Széchenyi Pihenőkártya
 • K&H Széchenyi Pihenőkártya
 • Átutalás
 • Hitelkártya
 • Készpénz
Elfogadott pénznemek:
 • HUF (Forint)
 • EUR (Euro)

Kedvezmények

 • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 100 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 10 év alatt 50 %
 • Csoportos kedvezmény: 10 fő felett 20 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 100 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 100 %
 • Gyermekkori kedvezmény: 3 év alatt 100 %
 • Időskori kedvezmény: 0 év felett 10 %